Wie zegt dat je de zee nodig hebt om je te amuseren tijdens de zomer? Een stad als Gent ademt tijdens de zomermaanden een hoogsteigen sfeer: bruisend, meeslepend, nu eens gezapig en dan weer opzwepend. Dat moet je beleven om te begrijpen!

Feeststemming

In de zomer transformeert Gent in een soort vakantieoord waar feest en joie de vivre hoogtij vieren. Dat merk je aan de waslijst zomerse evenementen, van het gloedvolle Gent Jazz Festival tot de uitbundige Gentse Feesten. Uitpuffen doe je in een zomerbar of op een stadsterrasje. Pleinen en parken stromen vol en ook langs de waterkant vinden vrienden uit alle windstreken elkaar. Zoveel te doen in zomers Gent!

Afkoeling zoeken

De stad kan lekker broeierig worden in de zomer, maar gelukkig biedt Gent genoeg verfrismogelijkheden. Neem een koele duik in een van de openbare zwembaden of ga voor een rustiger verkoelingsmoment op wandel in een groen park. Buitenzwemmen kan in de Blaarmeersen, maar is niet toegelaten in de binnenwateren of jachthavens van Gent. O ja, ook een boottochtje of museumbezoek – airco, halleluja! – zijn koele opties.

Zomers lekkers

Mmm, goed zomereten en drinken kan zo’n deugd doen. Goesting in een fantastisch lekker ijsje of een luxueuze cocktail? Adresjes genoeg in Gent. Ook in de Gentse zomerbars en op de vele terrasjes kan je genieten. En in de zomer moet je zeker eens gepicknickt hebben in een van de Gentse parken, met een mandje uit je eigen keuken of uit een van de Gentse foodmarkten.

Zomeractiviteiten

De zomermodus in Gent is allesbehalve een sluimerstand. Het zal moeilijk kiezen worden als je op bezoek komt! Bij mooi weer kan je typische buitendingen doen zoals de stad op de fiets verkennen, een stadswandeltocht doen, een boottochtje boeken. Er is een groot sportief en avontuurlijk gamma – denk bijvoorbeeld aan SUP, kajak, hoogteparcours – en de musea brengen weldoordachte zomertentoonstellingen.

Kindvriendelijke stadsvakantie

Heb je een kort of langer tripje naar Gent gepland met de kroost in de zomer? Oh, dat wordt een goedgevuld programma. Mooi weer? Dan moet je beslist een dagje in sport- en recreatiepark de Blaarmeersen spenderen. Lekker zwemmen, een beetje wandelen, de grote speeltuin bezoeken… In het stadscentrum bieden speelpleinen en parken verpozing, en ook een boottochtje of kindvriendelijk museum zijn vast een succes.

Lekker slapen

Yep, het zomeraanbod is groot in Gent. Daar vul je al snel een paar dagen mee, boek dus zeker een of meerdere overnachtingen in een logies in of rond de stad. B&B, hotel of hostel: kies gewoon wat het best bij jouw reisgezelschap past. Goedenacht!