Wandelen langs leuke winkels en door roodkleurende parken, opwarmen in een Gentse koffiebar, de op-en-af pendelende studenten gadeslaan, een hotel boeken voor een rustige nacht… Da’s een herfstig weekendje Gent in een notendop. Ook een bezoek met de kinderen in de herfstvakantie is een aanrader. Geniet van de gezelligheid en laat je verleiden door al wat warm, lekker en mooi is.

Wandelen in en rond Gent

Herfst is wandeltijd, nietwaar? Da’s in Gent niet anders: je kunt te voet de binnenstad verkennen, met een Walk Local-wandeling bijvoorbeeld, of met onze eigenste lichtwandeling. Gent en zijn monumenten en straten zijn op een weldoordachte en sfeervolle manier verlicht, elke avond tot middernacht. Liever wat meer groen om je heen? De Gentse parken en natuurgebieden – de Gentbrugse Meersen, de Bourgoyen enz. – bieden meer dan genoeg natuurlijk wandelvoer!

Opwarmen tussendoor

Zin in een goeie koffie of afternoon tea in Gent? De herfst is het seizoen bij uitstek om te genieten van een zoet bordje met iets warms erbij, tussen het wandelen of winkelen door. Ook in de vele musea in Gent kom je op adem en op temperatuur, én je steekt er nog wat van op ook. Ontbijt in Gent centrum? Keuze zat. Dineren bij kaarslicht? Restaurants genoeg. En wij zijn ook grote fan van aperitieven op een verwarmd terras.

Nog mooier in de herfst

Valt het op dat de herfst misschien wel ons favoriete seizoen is voor een citytrip in Gent? Een aantal van de mooiste plekjes in de stad zijn dan namelijk nog spectaculairder. Campo Santo, Gents schoonste kerkhof, baadt in het najaar in melancholie. Het Citadelpark knispert en kleurt dat het een lieve lust is, en de Gentse begijnhoven liggen er zo mogelijk nog vrediger bij.

Najaarshoppen

De vele leuke winkels in Gent voorzien je moeiteloos van een nieuwe warme garderobe. Kies een winkelgebied dat bij jouw smaak past en ga op verkenning door de laatste nieuwe mode. Een droge herfstdag is trouwens ook ideaal om antiek of boeken te shoppen, op de respectievelijke marktjes. Je moest al weg zijn!

Tips met kinderen

De herfstvakantie is het uitgelezen moment om naar onze stad te komen met je kroost, maar eigenlijk is ieder herfstweekend ideaal voor onze favoriete kidsproof bezoektips. Het Gravensteen is nog wijzer in het najaar, wanneer er een mysterieuze nevel hangt. In de Wereld Van Kina ontdek je de natuur op een druilerige dag en het Graffitistraatje vervelt zowat elke dag tot een nieuw kunstwerk.

Slapen in Gent

Je lees het: genoeg te doen hier in Gent om een weekendje te vullen. Zo gezegd, zo gedaan: boek en nachtje op hotel in Gent of in een B&B in of rond de stad en gun jezelf nog meer rondneustijd en een plek om ‘thuis’ te komen.