Citytrippen in de lente, da’s een stad ontdekken die de kou van zich afschudt en langzaam heropleeft. Terrasjes die tevoorschijn piepen, straten die ontwaken, groen dat groeit. Gent is een speeltuin in de lente, voor jong en oud, voor cultuuradepten en bon vivants.

Gentse parken en tuinen

Oef, de winter is voorbij en de zon lonkt. Ook zo’n goesting om je picknickmand boven te halen? In Gent zijn er plekjes zat waar je je dekentje kunt uitspreiden en naar de piepende bloesems kunt kijken. Plan tijdens je stedentrip dus zeker een bezoekje aan een mooi Gents park of tuin in. 

Lente-events

Gedaan met winterslapen, in de lente valt er in Gent elk jaar weer heel wat te beleven. Zo zijn er events die de muziek eren, maar net zo goed activiteiten die de smaakpapillen mee op reis nemen. Check het aanbod en stem je bezoek aan Gent helemaal af op jouw smaak.

Te ontdekken lekkers

De lente is het beste seizoen om van de Gentse terrasjes te genieten: met de eerste zon op je snoet de passage gadeslaan. Heerlijk. Is het een beetje wisselvallig, zoek dan een overdekt terras of een indoor foodmarkt op. Pauze, eten, drinken: simpel en goed.

To do’s voor binnen en buiten

’t Is een dooddoener, maar toch: Gent verveelt nooit. In de lente kan je bij goed weer wandelen, fietsen, op ontdekking langs street art, een boot huren, noem maar op. Een bezoek aan de zondagse bloemenmarkt, met de eerste lentepracht in de aanbieding, is ook een must. Maar je kan ook schuilen voor de regen op een tentoonstelling of andere binnenbezigheid.

Gelukkige kinderen

Een uitstap naar Gent is een topper in ieder gezelschap: op je eentje, met je lief of een kameraad, maar zeker ook met je kinderen. Het hele gezin weet wat gedaan in de stad, of jullie nu houden van actie en beweging, van cultuur en kunst of van gemoedelijke ontspanning. Van een plons in het plaatselijke recreatiedomein tot een bezoek aan een gloednieuwe lentetentoonstelling: kies maar!

Overnachten in Gent

Je leest het al: je bent bijlange niet rond in één dagje Gent. Het is dus wijs om een paar dagen in de stad te vullen en een overnachting te boeken in een hotel of B&B in of rond de stad.