Een weekendje weg met de hele familie, een korte vakantie met je vereniging of een onvergetelijke trip met vrienden? In Gent ben je aan het juiste adres voor een aangenaam verblijf in groep! Ontdek restaurants, hotels, en attracties die klaar staan om jouw groep met open armen te ontvangen.

De hongerigen spijzen

Groepsrestaurants

Citytrippen in groep is tof, maar soms ook een uitdaging, al zeker rond de uren dat er gegeten moet worden. Al eens op d’n bots een tafeltje proberen scoren voor meer dan vier mensen? Het is dus handig om even je research te doen en al zoveel mogelijk op voorhand te reserveren, ook in Gent. Er zijn in de stad gelukkig koks genoeg die graag in de potten roeren voor een (grote) groep bezoekers.

Picknickplekken

Picknicken is een gezapige manier om in groep te eten. In Gent zijn er de gezellige parken, waar er in de zomer roze picknicktafels ter ieders beschikking staan. Ook bij slecht weer kan je her en der terecht met je eigen kostje, als je maar vooraf een seintje geeft en ook een drankje aankoopt. Wil je het jezelf gemakkelijk maken, koop dan een picknick in een van de Gentse foodmarkten of bij een lokale ondernemer. Met wat chance zit er een typisch Gentse specialiteit in.

De groep entertainen

In groep op citytrip komen, dat is met ieders wensen rekening houden. Gelukkig is dat een eitje in Gent, een stad die een indrukwekkend aanbod activiteiten in de aanbieding heeft. Sommige zijn zelfs het allerleukst in groep. Van pure ontspanning over leergierig curieuzeneuzen tot onversneden actie, kies jullie favorieten.

Laat je leiden

Weet je wat je nodig hebt op citytrip in groep? Een gids om jullie zootje ongeregeld in toom te houden! Grapje natuurlijk, maar het is wel tof om je gezelschap doorheen de stad te laten gidsen. Dat kan op allerlei manieren: doorheen de geschiedenis, langs lekkernijen, gericht op kinderen. Gidsen is maatwerk, dat weten ze in Gent als de besten.

Scholen

Plan je een bezoek aan Gent met je klasgroep? Dan ben je vast op zoek naar activiteiten die niet alleen leuk maar ook leerrijk zijn. Denk aan een bezoekje aan een van de meest invloedrijke schilderijen uit de kunstgeschiedenis, of aan een museum over ons dagelijks leven vanaf de 20ste eeuw. Via ‘boekjebezoek’ plan je een gegidste rondleiding. Ook een gegidste boottocht is trouwens een tof leermoment. Vraag zeker naar specifieke tarieven voor klassen.

Vlot naar Gent

Met een groep naar Gent komen doe je vlotjes met de trein. Vanuit de beide Gentse treinstations vertrekt een toffe wandelroute naar het centrum: Gent Dampoort en Gent-Sint-Pieters. Da’s al meteen een prikkelende start van jullie bezoek. Komen jullie met de autocar? Neem dan de hop on hop off watertram die aan de Kiss & Ride-zone aan de Godshuizenlaan vertrekt. De kapitein vertelt je al meteen wat weetjes over Gent. De watertaxi moet je voor een groep wel even reserveren.

Een groener groepsbezoek

Wil jullie groep de typisch duurzame Gentse levensstijl ervaren? Neem dan snel een kijkje op onze pagina met duurzame activiteiten in de stad.

Groepsprogramma op maat

Zin om te chillen terwijl jullie groepsprogramma op maat wordt uitgewerkt? Ontdek hier welke Gentse partners dat met plezier in handen nemen voor jullie!

Teambuilding of bedrijfsactiviteit organiseren in Gent? Lowiz helpt je graag verder!